Lisa Scholtens - dammen

29 okt opening en 1e ronde

Vannacht goed geslapen. De klok ging hier ook een uur terug dus een uur extra slaap inhalen. Al kun je volgens Lisa geen slaap inhalen..... Vanmorgen was er o.a.  brood, kaiser bolletjes, geklutst ei, kaas en vleeswaren. De kaas was in plastic verpakt en een leuke puzzel om te openen! :-)

Om 11 uur was officiŽle opening van het WK. "Kort maar krachtig. Daar houden we van." aldus teamchef Rik. Een praatje van de nieuwe hoofdarbiter, een Poolse meneer die ons welkom heette in Dabki en vervolgens werden 1 voor 1 alle deelnemende landen welkom geheten. Hierna een zangeres die 2 liedjes zong. She will be loved en Like l'm gonna lose you. Aldus Lisa ;-)
Hierna gingen de spelers van ieder land om de beurt op de foto. Er stond ook een mascotte bij. We hebben geen idee of dit nu de mascotte was van Dabki of dat dit de Poolse Pinky is.... Wie het weet mag het zeggen!

Middageten was Spaghettisoep, Brocoli en schnitzel. Lisa helemaal blij en tevreden! Lekker gegeten.

Vanmiddag de 1e partij van het toernooi. Lisa speelde tegen Angelina Skriabina uit Rusland. 3 jaar geleden in Talinn (Estland) heeft Lisa van haar verloren. Hoe zou het nu gaan?!?
In de opening stond Lisa wat naar achter gedrukt. In het middenspel deed Lisa een soort 2 om 2, waarna ze vervolgens nog een schijf kon slaan. Toen stond ze dus een schijf voor. Later in het eindspel wist Lisa haar tegenstandster vast te zetten. Toen kon zij geen goede zet meer doen en gaf ze op! De 1e 2 punten zijn binnen!! Goed begin van het toernooi! Fijn hoor!

Na de partij eerst even gegeten. Daarna nabesproken met coach Heike. Die was over het algemeen tevreden over Lisa's partij. Mooi!

Hierna even buiten gewandeld met mama. Het waait hier behoorlijk! Zodra je het hotel uitstapt hoor je de wind joelen op het strand. Dat is echt pal achter het hotel! Het was nu te donker om daar nog te kijken. Doen we morgen of dinsdag.

Morgen 2 partijen. 2e ronde is om 9.30 uur, 3e om 15.30 uur. De loting voor morgenochtend is al bekend. Dan speelt Lisa tegen Viktoryia Nikalayeva uit Belarus  (Wit-Rusland). Voor het slapen gaan de tactiek nog bepaald en voorbereid. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe uitdagingen! Lisa geniet zichtbaar!


 Gert Brink schreef op 29-10-2017:
Een mooi begin! veel succes morgen.

 Jan Siegers uit Dedemsvaart schreef op 29-10-2017:
Een mooi resultaat vandaag. Veel succes verder en een mooie week gewenst.

Reageren? - Klik hier -


Naam: Terug naar Home