Lisa Scholtens - dammen

Za 3 november laatste ronde en zo 4 november de terugreis

Zaterdag de laatste ronde van het toernooi. Lisa tegen de Letse Vikrorija Nesanira. Het was weer een lange partij,  Lisa heeft al haar tijd gebruikt. Opening ging goed. Later in de partij heeft Lisa wat minder goed gespeeld. Toen maakte de Letse een fout waarna ze remise aanbood.

Hiermee komt Lisa op 8 punten uit 9 wedstrijden. Een -1 score dus. Niet helemaal waar Lisa op gehoopt had maar het lukte deze week helaas niet helemaal.

Lisa zat niet lekker in haar vel deze week. Erg moe, verkouden, niet fit. Dit heeft zeker geen positieve bijdrage aan het verloop van Lisa's week gehad. De komende tijd samen met trainer Zainal Palmans het toernooi damtechnisch maar eens evalueren.

Zaterdagavond om 20 uur de afsluitingsceremonie met daarin de prijsuitreiking van zowel het gewone toernooi als het Blitz-toernooi. In totaal heeft Nederland 10 medailles gescoord. Naast de 5 bij de Blitz zijn er ook 5 medailles gewonnen bij het gewone WK. Wouter Wolf 2e en clubgenoot Nick Waterink 3e bij de junioren, Machiel Weistra 3e bij de aspiranten, Simon Harmsma 2e en Emre Hageman Wereldkampioen bij de pupillen! ! Top gedaan heren!

En dan de terugreis... vannacht om 3 uur vertrok de bus. Dus even over 2 opstaan. Een half uurtje later vertrokken dan gepland. Iets met... iemand van een zekere groep en paspoort kwijt ......
Om 7.15 u aangekomen op vliegveld van Minsk. Wachten tot we konden inchecken. Toen wachten op het boarden en vertrek. Zonder vertraging gevlogen naar Amsterdam. We kwamen via de waddeneilanden, de Afsluitdijk en IJmuiden aangevlogen naar Schiphol. Leuk om te zien vanuit de lucht! 11.15 uur geland. Daar moest een deel van de groep nog een tijd in een gangetje staan wachten omdat het te druk was bij de douane. Gelukkig lagen alle koffers netjes op de band en konden we toen de aankomsthal in. Daar stonden familie en (dam)clubgenoten team KNDB op te wachten! Super! !
En toen door naar huis. Bijkomen van de inspanningen en belevenissen!

Morgen volgt nog een terugblik van Lisa en foto's.


 Opa Verhagen schreef op 05-11-2018:
Vorige week paar dagen weggeweest dus niet eerder gereageerd. Resultaat misschien wat minder maar toch weer ervaring opgedaan en een belevenis op zich toch maar weer.
Weer veilig op Schiphol aangekomen lees ik en dan weer naar huis. Groeten allemaal.

Reageren? - Klik hier -


Naam: Terug naar Home